lauantai 30. maaliskuuta 2024

Pelastus koetuksen hetkestä Ilm.3:10

Ylöstempausoppia tuetaan myös kohdalla Ilm. 3:10. Siinä ei kuitenkaan suoraan luvata, että uskova pelastetaan joutumasta vihan aikaan. Paremminkin siinä oletetaan uskovan joutuvan koetuksen hetkeen. Sanatarkasti otettuna, eihän ketään voi pelastaa pulasta, ennen kuin tämä on siihen joutunut. Voidaan kylläkin pelastaa joutumasta pulaan. Emme voi pelastaa hukkuvaa avannosta, jos  pelastettava vielä kävelee jään päällä. Voimme kyllä pelastaa hänet joutumasta avantoon, mutta silloin emme sano pelastaneemme häntä avannosta. Emme sano pelastaneemme ketään hukkuvasta laivasta, jos pelastettava ei ole laivaan noussutkaan. 

Ilm. 3:10: Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat.

Ei siis luvata pelastaa joutumasta siihen, vaan pelastaa siihen joutunut. Tällä jakeella ei voi edes tukea ennen vihan aikaa tapahtuvaa ylöstempausta, saatikka väittää kyseisen opin nousevan tästä jakeesta.

Isä Meidän -rukouksessa rukoilemme, että Jumala ei johtaisi meitä kiusaukseen. Kiusaus-ana, on kreikassa peirasmos, sama sana, joka Ilm. 3:10:ssä on käännetty suomeksi koetus.

Kuitenkin Jumala sallii meidän joutua usein kiusauksiinkin. Ehkäpä pääpaino on kuitenkin  pahasta varjeltumisessa.  Jaakobin sanojen mukaan autuas on se, joka kiusauksen kestää. (Jaak. 1:12). Korinttilaiskirje lupaa, että salliessaan kiusauksen (perirasmos), Jumala on valmistanut myös pääsyn siitä.

Vaikka uskovat joutuvatkin koetuksiin, Jmala ei jätä meitä silloinkaan, kun "kaikki" raamatullisiin arvoihin perustuva elämä näyttää mahdottomalta. Turvallista on myös tietää, että vaikka antikristillinen viha raivoaa ympärillämme, Kristuksessa olemme pelastuneet, ja tulemme pelastumaan, Jumalan vihasta."Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta" 1. Tess. 5:9.

Vaikka monet joutuvat pakenemaan luoliin Karitsan vihaa, voi uskova luottaa siihen, että Uhrikaritsan veri on ottanut päältämme syntiemme ansaitseman vihan. Joh. 3:36; Ilm. 6:16.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti